• Kaliteli LezzetlerUNT Tarım'ın Sizlere Sunduğu Çeşitli Ürünleri İnceleyin
  • Sağlığınız Güvence AltındaÖce Sağlık Felsefesiyle Çıktığımız Yolda Hep Sizlerleyiz.
  • Ürünlerde ÇeşitlilikFarklı Lezzetler mi Arıyorsunuz. O zaman Ürünlerimizi Mutlaka İnceleyin
  • ÇerezlerimizHem Leziz, Hem Taze...
  • Fıstıktan, Bedeme, Kajudan Antep Fıstığına Birçok Çeşit Sizleri Bekliyor
  • Yem ÜrünleriDane Yem, Değirmencilik Yemlerinden Küspeye Uzanan ve Her İhtiyaca Cevap Verecek Yemlerimizi İnceleyin
Kaliteli Lezzetler1 Sağlığınız Güvence Altında2 Ürünlerde Çeşitlilik3 Çerezlerimiz4 5 6 7 Yem Ürünleri8
Image Slider Module Joomla by WOWSlider.com v2.8
Bakliyat Grubu >>Osmancık Pirinç
 
   
 

Ambalaj : 750 g 800 g 850 g 900 g 1000 g
PP ÇUVAL Ambalaj 20 Kg 25 Kg 50 Kg

      Buğdaygillerden, kökleri bol su içinde yetişen bir Bitki (Oryza sativa): Pirinç, Buğdaygiller (Poaceae) familyasından mısır ve buğdaydan sonra en fazla ekimi yapılan otsu bir bitki türleri. Dünya nüfusunun yarısından fazlası için beslenmede büyük bir önem taşır.
Pirinç, yeryüzünün en eski yiyeceklerinden biridir. 8000 yıldır Çinde yenildiği Arkeolojik kayıtlardan bilinmektedir. Pirinç özellikle Güneydoğu Asyada en yaygın ve çok yemek çeşidi bulunan bir gıda Maddesidir. 7000 çeşidi vardır. Genellikle bol yağış alan tropik ve tropikaltı iklimlerde, sulak çeltik tarlalarında yetiştirilir. Pilav için ince uzun tanelileri tercih edilir. Pilavlık olarak ise daha kısa ve tombul taneler uygundur. Kısa ve kırık olanları ise sütlaç gibi tatlılarda kullanılır. Taze iken az su çeker, kurudukça su çekme oranı yükselir.
Pirinç (oryza sativa) : Buğdaygiller familyasından; Sıcak bölgelerde yetiştirilen bir bitkidir. Her başakçığında bir çiçek vardır. Tanesi burada meydana gelir. İçeriğinde bol miktarda nişasta ve vitaminler vardır. Pirinç kabuğundan tabii phytine elde edilir. Bu madde, gelişmeye yardımcı olur. Zihin açıklığı sağlar. Faydası : Vücuda gerekli olan kaloriyi sağlar. Yüksek tansiyonu ve fazla üre miktarını düşürür. İshali keser. Kaynatılması ile elde edilen su ishal kesici olarak kullanılır. Unu, yaraları kurutmak maksadıyla kullanılır. Buğdaygillerden bir bitkidir. Bol su içinde yetişir. Bütün dünyada çok yaygındır. Çok eskiden beri de bilinmekteydi. Bugün ise özellikle Asya ülkelerinde halkın başlıca gıdasını teşkil eder. Uzak Doğu ülkelerinde kutsal bir ürün sayıldığı için yetiştirilmesi ve toplanması sırasında dini törenler tertiplenir. Batı´ya ise İranlılar tarafından getirilmiştir. Yunanistan ve Roma´da önce ilaç olarak yetiştirilmiş besin olarak faydası daha sonra anlaşılmıştır. Kabukları bol Vitaminlidir. Kabuğu çıkarılmamış pirince çeltik denir. Yıllık bir bitkidir. Çok sıcak bölgelerde iki yıllık da olabilir. Boyu 1- 15 arasındadır. Önceleri dik taneleri olgunlaşınca eğik durur. Pirinç tarlaları uzaktan bataklığı andırır. Bu yüzden sıtmaya sebep olduğundan yetiştirilmesi bazı şartlara bağlanmıştır. Buna rağmen yurdumuzda en çok yetiştirilen bitkilerdendir.
Dünyada Tahıl üretiminde Buğday ve mısırdan sonra üçüncü sırayı alan en önemli tahıl bitkilerinden biridir. Özellikle doğu Asya´yı kapsayan yarısında insanların temel besin kaynağını oluşturur.
Buğdaygiller familyasının öbür üyelerinde olduğu gibi boğumlu bir sapı (gövde) , boğumlardan çıkan ince uzun ve yassı yaprakları ve başakcıkların birleşmesiyle oluşan bileşik salkım bitiminde çiçek toplulukları vardır.
Her salkımda ortalama 100-150 başakçık, her başakçıkta da tek bir çiçek bulunur. Çiçekler döllenerek taneleri (Tohum) oluşturur. Ortalama 5-15 mm uzunluğunda ve 2-4 mm genişliğindeki taneler kenarları üst üste binen iki kavuzla kaplıdır. Kavuzlu tanelere yaygın olarak ""çeltik"" adı verilir (bazen bitki de aynı adla anılır).

 

Bakliyat Grubu   Çerez Grubu   Yem Grubu
Fasulye
Nohut
Bulgur
Pirinç
Barbunya
Mercimek
Diğer Ürünlerimiz
Antep Fıstığı Antep Fıstığı İç
Kabuklu Badem İç Badem Çiğ
Ay Çekirdeği Kabuklu Ceviz
İç Ceviz Kabuklu Fındık
İç Çiğ Fındık Kabuklu Yer Fıstığı
İç Yer Fıstığı Kaju
Dane Yemler

Bitkisel Yemler

Değirmencilik San. Yemleri