• Kaliteli LezzetlerUNT Tarım'ın Sizlere Sunduğu Çeşitli Ürünleri İnceleyin
  • Sağlığınız Güvence AltındaÖce Sağlık Felsefesiyle Çıktığımız Yolda Hep Sizlerleyiz.
  • Ürünlerde ÇeşitlilikFarklı Lezzetler mi Arıyorsunuz. O zaman Ürünlerimizi Mutlaka İnceleyin
  • ÇerezlerimizHem Leziz, Hem Taze...
  • Fıstıktan, Bedeme, Kajudan Antep Fıstığına Birçok Çeşit Sizleri Bekliyor
  • Yem ÜrünleriDane Yem, Değirmencilik Yemlerinden Küspeye Uzanan ve Her İhtiyaca Cevap Verecek Yemlerimizi İnceleyin
Kaliteli Lezzetler1 Sağlığınız Güvence Altında2 Ürünlerde Çeşitlilik3 Çerezlerimiz4 5 6 7 Yem Ürünleri8
Image Slider Module Joomla by WOWSlider.com v2.8
Bakliyat Grubu >>İç Bakla
  Meyvesi taze, tohumları kuru sebze olarak yenen bakla (Vicia faba) çok kalabalık bir bitki ailesi olan baklagillere adını vermiştir. Anayurdu Ortadoğu ve Avrupa olan bu bitki Türkiye’de ve Akdeniz ülkelerinde çok eski çağlardan beri yetiştirilir. 1,5 metreye kadar boylanabilen bakla çok fazla dallanmayan otsu bir bitkidir. Tohumdan yetiştirilir ve bir yıllık olduğu için her yıl yeniden ekilir. Sıcağa hiç dayanıklı olmayan bakla, çok açık sarımsı ya da pembemsi beyaz renkte ve her kanadında siyah bir benek bulunan kelebek biçiminde çiçekler açar. Meyveleri bütün baklagillerde olduğu gibi ince uzun tohum kılıfları (badıç) biçimindedir. Bu kılıf kuryunca açılır ve içinden iç bakla denen iri ve yassı taneler, yani tohumlar dökülür.
 

Ambalaj : 750 g 800 g 850 g 900 g 1000 g
PP ÇUVAL Ambalaj 20 Kg 25 Kg 50 Kg

      Kuru İç Bakla, Çanakkale, Biga, İzmir´de Ağustos ayı içerisinde hasat yapılmaktadır. 13-15 mm arasındadır. En iri boy olarak kabul edilmektedir. Rutubet miktarı % 14.5 olmalıdır. İç kuru baklaların rengi kendine özgü yeşilimsi, açık sarıdır. Koyu renkli Kuru İç Bakla geç pişmektedir. Kuru iç baklada yabancı madde oranı % 0.5´tir. Kalbur altı % 0.5, kırık tane % 5, diğer sınıftan taneler % 11 geçmemelidir. Boylanmış üründe farklı boydan tanelerin miktarı % 10´u geçemez. İç bakla "fava yemeği" yapılarak tüketilmektedir. Kuru İç Bakla havadar yerde muhafaza edilmeli, kötü kokuların yakınında tutulmamalıdır.

 

Bakliyat Grubu   Çerez Grubu   Yem Grubu
Fasulye
Nohut
Bulgur
Pirinç
Barbunya
Mercimek
Diğer Ürünlerimiz
Antep Fıstığı Antep Fıstığı İç
Kabuklu Badem İç Badem Çiğ
Ay Çekirdeği Kabuklu Ceviz
İç Ceviz Kabuklu Fındık
İç Çiğ Fındık Kabuklu Yer Fıstığı
İç Yer Fıstığı Kaju
Dane Yemler

Bitkisel Yemler

Değirmencilik San. Yemleri