• Kaliteli LezzetlerUNT Tarım'ın Sizlere Sunduğu Çeşitli Ürünleri İnceleyin
  • Sağlığınız Güvence AltındaÖce Sağlık Felsefesiyle Çıktığımız Yolda Hep Sizlerleyiz.
  • Ürünlerde ÇeşitlilikFarklı Lezzetler mi Arıyorsunuz. O zaman Ürünlerimizi Mutlaka İnceleyin
  • ÇerezlerimizHem Leziz, Hem Taze...
  • Fıstıktan, Bedeme, Kajudan Antep Fıstığına Birçok Çeşit Sizleri Bekliyor
  • Yem ÜrünleriDane Yem, Değirmencilik Yemlerinden Küspeye Uzanan ve Her İhtiyaca Cevap Verecek Yemlerimizi İnceleyin
Kaliteli Lezzetler1 Sağlığınız Güvence Altında2 Ürünlerde Çeşitlilik3 Çerezlerimiz4 5 6 7 Yem Ürünleri8
Image Slider Module Joomla by WOWSlider.com v2.8
Bakliyat Grubu >>Kiraz Barbunya
 
  Barbunya Fasulye,Tane renkleri kırmızı çizgili veya alacalıdır. Şekilleri yuvarlağa yakın ovaldir. Niğde, Çandırlı, Kayseri, Çayıralan, Yozgat, Elbistan, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde yetişmektedir. Barbunya Fasulyelerin çok çabuk tüketilmesi gerekmektedir. Ambalaja konulmamaktadır. Genelde paketlemede Niğde, Kayseri bölgelerinden gelen 9-10 mm boyunda, el bandından el seçmesinden geçirilen ürünler kullanılmaktadır.
Beyaz fasulyede olduğu gibi temiz ürün elde etmek için aynı işlemlerin yapılması gerekmektedir. Barbunyada en önemli unsur gizli çatlak oluşmuş, kırılmış ve ayrılmış tanelerdir. Bütün tane olması gereklidir. Diğer bakliyat ürünlerinde yenisi çıkıncaya kadar fazla renk matlaşması olmamaktadır. Ancak barbunyanın rengi sezon ortasında değişmekte ve canlılığı kaybolmaktadır. Eski barbunya, pişmediği gibi deliklidir ve böcek yapmaktadır. Yeni üründen ayırmak için tane ikiye bölündüğünde tanenin iç renginin beyazdan sarı renge döndüğü görülmektedir.
 

Ambalaj : 750 g 800 g 850 g 900 g 1000 g
PP ÇUVAL Ambalaj 20 Kg 25 Kg 50 Kg

Eski barbunya fasulyenin alaca rengi matlaşıp, kahverengiye dönüşme başladığında, kabuk kalınlaşır. Kabuk ovuşturulduğunda çok ince parçalar halinde ufalanır. Rutubet ve analiz oranlan, kuru fasulyenin değerleriyle aynıdır. Son dönemlerde ürün eksikliğinden dolayı ABD, Kanada, Çin, İran, Moldova ve Azerbaycan´dan alım yapılmaktadır. ABD, Çin ve Kanada barbunyaları oval yapısı ve rengiyle yerli barbunyayı andırmaktadır. Türk damak tadına yakın, temiz ve standart boyda olmasından dolayı, paketlemede tercih edilmektedir.
Diğer ülkelerden gelen barbunyalar ise rutubetli ve dayanıksızdır. Pişirildiğinde kabuk ve siyah su bırakmaktadır. Paketlenip satılmaya kesinlikle elverişli değildir. Ülkemizde ilk barbunya Ağustos ayında Elbistan´da çıkmaktadır. Daha sonra bunu diğer bölgeler takip etmektedir.
Barbunyada en önemli unsur gizli çatlak oluşmuş, kırılmış ve ayrılmış tanelerdir. Bütün tane olması gereklidir.

Bakliyat Grubu   Çerez Grubu   Yem Grubu
Fasulye
Nohut
Bulgur
Pirinç
Barbunya
Mercimek
Diğer Ürünlerimiz
Antep Fıstığı Antep Fıstığı İç
Kabuklu Badem İç Badem Çiğ
Ay Çekirdeği Kabuklu Ceviz
İç Ceviz Kabuklu Fındık
İç Çiğ Fındık Kabuklu Yer Fıstığı
İç Yer Fıstığı Kaju
Dane Yemler

Bitkisel Yemler

Değirmencilik San. Yemleri